Bereidingswijzes - Take away kerst

Om jouw kerstmenu vlot en stressvrij te laten verlopen, hebben we per gerecht duidelijke opwarm- en afwerkingsinstructies voorzien.

Alles werd met zorg voorbereid, zodat jij thuis enkel nog hoeft op te warmen en te serveren.

Volg de stappen zoals aangegeven voor de beste smaak, textuur en beleving.

Zo kan jij focussen op wat telt: samen genieten aan tafel.

A la carte: 

Hapjes:

Empanada: Oven: 180°C – 8 à 10 min.

Kroketje van wild: Frituren tot goudbruin en serveren met saus.

Lolly van geitenkaas: Voor het beste resultaat het gerecht vooraf laten tempereren. (10 min uit frigo voor consumptie) 

Madeleine van zongedroogde tomaat:

Voor het beste resultaat het gerecht vooraf laten tempereren. (10 min uit frigo voor consumptie) 

Soep: 

Tomatensoep met balletjes:

Kookpot: zachtjes opwarmen, niet laten koken.
Microgolf: 3 à 4 min, tussendoor roeren.

Bisque van Noordzeegarnaal:

Kookpot: langzaam opwarmen op laag vuur.
Niet laten koken voor optimale smaak.

Pompoensoep: 

Kookpot: rustig opwarmen, af en toe roeren.
Microgolf: 3 à 4 min, tussendoor roeren.

Champignonroomsoep: 

Kookpot: op laag vuur verwarmen.
Microgolf: 3 à 4 min, tussendoor roeren.

Voorgerechten: 

Garnaalkroketten: 

Frituren tot goudbruin en serveren met bijpassende salade. 

Gegratineerde visschelp: 

Oven: 180°C – 15 min.
Laatste 2 min eventueel grillstand.

Vitello tonato: 

Koud serveren.
15 min vooraf uit de koelkast halen.

Tompoes geitenkaas: 

Koud serveren.
30 min vooraf uit de koelkast halen.

Scampi's van de chef:

Oven: 180°C – 12 à 15 min.

Microgolf: 3 a 4 min op 600w

Hoofdgerechten: 

Wildragout: 

Kookpot: rustig opwarmen, af en toe roeren.
Microgolf: 3 à 4 min.

Garnituren: 

Oven: 180°C – 8 à 10 min.

Kabeljauwfilet:

Oven: 180°C – 10 min. 

Microgolf: 3 à 4 min

samen met de bijpassende puree en witte wijnsaus. 

Varkensgebraad: 

Oven: 180°C – 10 min. 

Microgolf: 3 à 4 min. 

Garnituren: 

Oven: 180°C – 8 à 10 min.

Zeebaars: 

Oven: 180°C – 10 min. 

Microgolf: 3 à 4 min

Samen met de bijpassende puree en witte wijnsaus en afwerken met de gefrituurde pastinaak. 

Vol-au-vent: 

Oven: 180°C – 10 min. 

Microgolf: 3 à 4 min

Kalkoenrollade: 

Oven: 180°C – 10 min. 

Microgolf: 3 à 4 min

Garnituren: 

Oven: 180°C – 8 à 10 min.

Parelhoenfilet: 

Oven: 180°C – 10 min. 

Microgolf: 3 à 4 min

Garnituren: 

Oven: 180°C – 8 à 10 min.

 

kerst menu

Hapjes:

Wafel met avocado, ansjovis, dille en zalmeitjes:

Voor het beste resultaat het gerecht vooraf laten tempereren. (10 min uit frigo voor consumptie) 

Briochebrood met wildpatê Goossens, Pickles en bicky: 

Voor het beste resultaat het gerecht vooraf laten tempereren. (10 min uit frigo voor consumptie) 

Taartje van kerstomaat:

Oven: 180°C – 8 à 10 min.

 

Voorgerecht:

Gegratineerde visschelp: 

Oven: 180°C – 15 min.
Laatste 2 min eventueel grillstand.

Gelakt buikspek: 

Buikspek, compote en van jus met dragon (Opwarmen in de oven 10min - 180°c)

Afwerken met vadouvanmayonaise en kroepoek. 

Brood: 

Oven: 180°C – 8 min. 

Verwijder zeker eerst de boter. 

Soep: 

Bloemkoolsoep: 

Kookpot: zachtjes opwarmen, niet laten koken. 

Spek even in de oven en gebruiken als afwerking. 
Microgolf: 3 à 4 min, tussendoor roeren.

Pompoensoep: 

Kookpot: zachtjes opwarmen, niet laten koken.
Microgolf: 3 à 4 min, tussendoor roeren.

Hoofdgerechten:

Wildragout:

Kookpot: zachtjes opwarmen, niet laten koken.
Microgolf: 3 à 4 min, tussendoor roeren.

Roodpoot patrijs: 

Oven: 150–160°C, 10 à 15 min, licht afgedekt met zilverfolie. 

Gegrilde Pieterman: 

Oven: 180°C – 10 min. 

Microgolf: 3 à 4 min

Samen met de bijpassende puree en witte wijnsaus de crème van erwt mag koud geserveerd worden. 

Afwerken met de krokante pastinaak.

Garnituren: 

Oven: 180°C – 8 à 10 min.

Dessert:

Voor het beste resultaat het gerecht vooraf laten tempereren.

(8 min uit frigo voor consumptie) 

 

!!Onze zwarte bakjes zijn geschikt voor oven en microgolf.
Voor gebruik in de oven mag de seallaag volledig verwijderd worden.
Voor opwarming in de microgolf: enkele gaatjes prikken in de seallaag!!

Zilverkleurige aluminium bakjes (bv. voor gratins) niet geschikt voor de microgolf.

Enkel opwarmen in de oven.

 

Prettige feestdagen! 🎄

We wensen jullie een warme, gezellige kerst vol smaak en mooie momenten.
Deel of tag gerust jullie gerechten op onze sociale media — zo kunnen wij mee genieten van jullie feesttafel. ✨